Uw auto moet APK gekeurd worden?

Dan kunnen wij dit voor u verzorgen! Wanneer u een afspraak maakt bij Autobedrijf Kruft zorgen wij ervoor dat uw auto APK gekeurd wordt.

Welke werkzaamheden doen wij voor de APK

Bij de APK wordt gekeken naar de verkeersveiligheid van uw auto. Er wordt onder andere gecontroleerd op:

  • Remmen
  • Wielophanging
  • Schokdempers
  • Banden
  • Stuurinrichting
  • Verlichting
  • Carrosserie

Verder kijken we naar het milieu, de uitstoot van uitlaatgassen en naar de registratie. Denk bij de registratie aan de kilometerstand, het voertuigbewijs, het identificatienummer en de gebruikte brandstof.

Wanneer uw auto voldoet aan de gestelde eisen wordt uw auto goedgekeurd.

Wanneer blijkt dat een van de bovenstaande punten reden is voor reparatie wordt in overleg met u besproken welke werkzaamheden wij moeten uitvoeren om de auto APK gekeurd te krijgen.

U krijgt dan van ons direct ook te horen wat de kosten zullen worden voor deze reparaties.

Wat moet u meenemen wanneer de auto voor een APK moet?

Het belangrijkste identificatiemiddel is het chassisnummer in combinatie met de kentekenplaat. Sinds 2010 is het niet meer nodig om deel 1 van het kentekenbewijs mee te brengen wanneer u een auto laat keuren. Ook het keuringsrapport van de vorige keer mag thuisblijven. U kunt zelfs iemand anders met de auto sturen wanneer het u zelf even niet uitkomt!

Terug naar werkzaamheden

Kunt u zelf een auto voorbereiden op een APK Keuring?

Ja! U kunt uiteraard zelf een aantal dingen doen aan de auto, zodat u zeker weet dat uw auto niet wordt afgekeurd op een aantal zaken.

Banden

Zijn uw banden nog op spanning en zit er voldoende profiel op? De banden op spanning brengen kan vaak al bij een pompstation. Schaft u voor de keuring nieuwe banden aan, dan kunt u zelf bepalen waar u de banden koopt (en voor hoeveel). Wij leveren zomerbanden, winterbanden en all weatherbanden voor lage prijzen. Vrijwel alle merken kunnen wij leveren.

Verlichting

Werkt alle verlichting zoals dat hoort? Controleer dan ook de kentekenverlichting. Bij sommige auto’s kunt u zelf de lampen vervangen. Maar wellicht is het beter dit aan een professional over te laten. Wij leveren en monteren verlichting van alle merken auto’s.

Ruitenwissers

Ruitenwissers die strepen trekken, moeten vervangen worden. Weet u dat vooraf, dan kunt u op zoek naar een set wisserbladen. Uiteraard kunnen wij die ook leveren en monteren voor u.

Vloeistoffen

Zit er nog genoeg koel- en ruitenwisservloeistof in uw auto? Controleer ook meteen het oliepeil. Ondanks dat wij zelf ook deze controle doen bent u vrij om hier zelf alvast wat voorzorgsmaatregelen voor de treffen. Dit geldt ook voor de ruitenwisservloeistof. Houdt u er wel rekening mee dat met name voor de ruitenwissers rekening mee gehouden moet worden of er bijvoorbeeld reinigingsvloeistof of anti-vries middel in de ruitensproeiervloeistof verwerkt zit. Het hangt er dus even vanaf in welke periode u deze vloeistof aanvult.